E-bibblan med fokus på e-media

//E-bibblan med fokus på e-media

E-bibblan med fokus på e-media

Allt fler låntagare är intresserade av att låna e-medier och för att det ska bli enklare för dem att hitta i e-mediebeståndet finns tilläggstjänsten Arena e-pack. Kalmar var först ut med att prova konceptet.
– Vi jobbade med en ny, responsiv Arena Go och då passade vi på att testa något nytt, berättar Caroline Hellström, barn- och ungdomsbibliotekarie på Kalmar stadsbibliotek.
–Vi tyckte demon såg modern och cool ut och samtidigt inbjudande och proffsig, tillägger Ingela Tabbert, även hon barn- och ungdomsbibliotekarie på Kalmar stadsbibliotek.

Många e-bokslåntagare

Arena e-pack är en helt egen flik på bibliotekets webbsida som fokuserar på e-medier. För låntagarna innebär det att de kan söka enbart bland e-medier, se topplistor, välja bland kategorier och få överblick över alla e-böcker respektive e-ljudböcker.
– Vi har inte fått några kommentarer från låntagarna, säger Caroline.
–Det brukar innebära att de gillar det. Annars får vi kommentarer direkt.

Caroline och Ingela berättar att de har många låntagare som går till e-bibblan och har haft det under en längre tid. Någon uppgång i e-bokslånandet sedan införandet av Arena e-pack har de dock inte märkt.
–Vi har satt en gräns på tre e-böcker i veckan, förklarar Ingela.
–Annars hade hela budgeten gått till e-böcker. Så det finns alltid en avvägning kring hur mycket man vill marknadsföra e-böckerna.

Ett ständigt pågående arbete

Att hålla en webbsida levande och uppdaterad tar tid och Caroline och Ingela känner också att det finns en del förbättringsmöjligheter med webbsidan.
– Vi har jättemånga evenemang, nästan 200 per termin, berättar Ingela. Så det tar mycket tid att hålla det uppdaterat.

De berättar att de mest fokuserar på dynamiska listor med mest lånat och mest populärt, eftersom de sköter sig själva.
–Men då tappar man ju å andra sidan de personliga tipsen, vilket är synd, konstaterar Ingela.

Det bästa med den nya webbsidan är den separata sökmiljön för e-media och att besökaren kan välja direkt mellan e-bok och e-ljudbok.
–Det finns också ikoner som visar vilket media det är, säger Caroline. Det är superbra och tydligt.
–Däremot tycker vi att fliken kategorier av e-böcker är lite rörig. Kanske skulle bara de mest populära kategorierna vara med på den sidan, berättar Ingela. Det får vi fundera och arbeta vidare med helt enkelt.

Se Kalmars webbsida >>

Vill du veta mer om Arena e-pack? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

 

2017-04-28T15:33:53+00:00 14 mars 2017|Nyheter|