Medarbetare

Medarbetare 2017-09-12T09:51:08+00:00
Martina Gebert Andkvist
Martina Gebert AndkvistReceptionist/administratör

Välkommen till Axiell Sverige

Hos oss jobbar en salig blandning av bibliotekarier, systemutvecklare, Front-End utvecklare, formgivare, administratörer, säljare och olika experter. Gemensamt för oss är att vi alla har ett stort engagemang för bibliotek som företeelse. Vi vet hur viktig roll våra bibliotek har i en demokrati och när det gäller att lära våra barn att läsa.

Vår växel har telefonnummer 046-270 04 00 och e-post: reception@axiell.com och besvaras av vår receptionist Martina som arbetar i receptionen/växeln med utbildningar, resor, konferenser och event.

Välkommen att ta kontakt med oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Försäljning

Joachim Läckberg
Joachim LäckbergFörsäljningschef
Telefon: 031- 710 29 52

Jag arbetar som försäljningschef med ansvar för Axiells tjänste- och produktförsäljning i Sverige. Kontakta gärna mig om du är befintlig kund och har frågor kring våra produkter eller om du är allmänt nyfiken på vad Axiell har att erbjuda.

Kristoffer Persmyren
Kristoffer PersmyrenKundansvarig
Telefon: 046-270 04 85

Som kundansvarig på Axiell är det mitt uppdrag och mål att serva ditt bibliotek på bästa sätt. Hör gärna av dig till mig om du vill veta mer om Axiells produkter, önskar en offert eller helt enkelt bara vill ta en kopp kaffe. Jag är alltid redo för ett möte. Vi ses!

Mahmoud Moulla
Mahmoud MoullaKundansvarig
Telefon: 046-270 04 12

Jag är utbildad inom teknik, nätverk och säkerhet och har åtta års erfarenhet från arbete på bibliotek som bland annat IT- och tekniksamordnare. Kontakta mig gärna om du funderar över något.

Peter Svärdh
Peter SvärdhKundansvarig
Telefon: 046-270 04 59

Efter tolv år som bland annat systemansvarig inom biblioteksvärlden och tf bibliotekschef jobbar jag nu som kundansvarig här på Axiell. Jag tycker att biblioteken i Sverige har ett fantastiskt viktigt uppdrag i allt ifrån det läsfrämjande arbetet till frågor om demokrati. Kontakta mig gärna för allehanda frågor som rör ditt bibliotek.

Ellen Åberg
Ellen ÅbergKundansvarig/Bid Manager
Telefon: 031- 710 29 66

Jag är utbildad bibliotekarie med närmare 18 års erfarenhet i yrket och har även varit engagerad i Svensk biblioteksförening. Som kundansvarig på Axiell möter jag många typer av biblioteksverksamheter. Du är alltid välkommen att kontakta mig med frågor och funderingar eller för att boka ett möte.

Göran Andersson
Göran AnderssonFörsäljningskoordinator – bibliotekslogistik
Telefon: 046-270 04 51

Jag arbetar som produktansvarig för sortimentet inom området bibliotekslogistik, vilket bland annat innebär att ansvara för samtliga upphandlingar och beställningar inom detta område.

Jonas Nilsson
Jonas NilssonAnsvarig Axiell Direkt
Telefon: 046-270 04 61

Jag jobbar som innesäljare och har hand om vår webbshop Axiell Direkt, www.axielldirekt.com. Jag började först på BTJ System AB 1998, för att sedan gå över till Axiell. Kontakta mig om du har frågor kring produkterna på Axiell Direkt.

Michel Oor
Michel OorIntern säljservice
Telefon: 046-270 04 35

Jag arbetar med kundsupport och intern säljservice. Jag kommer från BTJ där jag varit både dataoperatör, installatör och jobbat med IT-support och internservice i ett flertal år.

Customer Service

Erika Aurell
Erika AurellChef Customer Service
Telefon: 046-270 04 41

Jag är utbildad bibliotekarie och jobbade länge på Malmö stadsbibliotek. Idag jobbar jag med utbildning, konsultation, support och installation av våra system. Hör gärna av dig till mig om du har några frågor.

Customer Service – Support

Bertil Nilsson
Bertil NilssonChef installation/support
Telefon: 046-270 04 10

Mitt huvudsakliga arbete är att planera all installation och uppgradering för både Arena, BOOK-IT och LIBRA.SE. Jag ansvarar också för all BOOK-IT hosting. Jag har en speciell relation till Axiell då jag har varit här sedan 1974.

Birgitta Knutsson
Birgitta KnutssonSupport
Telefon: 046-270 04 99

Jag började på BTJ Systems kundsupport 1997, med vårt dåvarande bibliotekssystem. BOOK-IT har jag följt sedan starten och det är mitt huvudansvar på supporten. I mina arbetsuppgifter ingår också test av BOOK-IT:s nya versioner och moduler.

Mikael Grantén
Mikael GranténSupport
Telefon: 046-270 04 99

Efter att först i skolans värld ha utbildat både elever och lärare och därefter som it-ansvarig varit med och byggt upp kommunens infrastruktur har jag arbetat med support inom detta företag sedan hösten 1999 då jag började på BTJ för att sedan följa med över till Axiell. Mitt huvudansvar inom supporten idag är Arena.

Susanne Söderman
Susanne SödermanSupport
Telefon: 046-270 04 99

Jag jobbar på kundsupporten, främst med frågor kring självbetjäningsprodukter, NetLoan och tilläggsmoduler såsom t ex FreeLib. Från början är jag utbildad undersköterska men hamnade tidigt inom IT istället och har varit på Axiell i arton år nu.

Mattias Persson
Mattias PerssonInstallation/teknik
Telefon: 031-710 29 64

Jag är IT-konsult i grunden och jobbar med installationer, uppgraderingar och tekniskt underhåll av bibliotekssystem. I supportsammanhang hjälper jag till med ärenden som rör operativsystem, nätverk och allt det andra som påverkar driften av vår mjukvara.

Thomas Åkerberg
Thomas ÅkerbergInstallation/teknik
Telefon: 046-270 04 14

Jag jobbar med installationer, uppgraderingar och tekniskt underhåll av bibliotekssystem, i första hand NetLoan. När det gäller support tar jag främst hand om ärenden som rör de delar i våra system som inte har med funktioner i användargränssnittet att göra.

Bodil Marin
Bodil MarinKonsult
Telefon: 031-710 29 57

Jag är utbildad bibliotekarie och arbetar som systemspecialist på supporten.

Ola Olsson
Ola OlssonInstallation/teknik
Telefon: 046-270 04 15

Jag sysslar med installationer, uppgraderingar av bibliotekssystemet BOOK-IT och underliggande system.

Customer Service – Projektledare för BOOK-IT, LIBRA.SE

Mathias Lööv
Mathias LöövSupport/systemspecialist
Telefon: 031-710 29 60

Jag är systemspecialist och mina arbetsuppgifter är bland annat projektledning för BOOk-IT och LIBRA.SE, support och test. Jag är utbildad bibliotekarie och jobbat på folkbibliotek i 10 år.

Martina Edwardson
Martina EdwardsonKonsult/utbildare
Telefon: 046-270 04 49

Jag är utbildad bibliotekarie och arbetar bland annat som projektledare för våra system BOOK-IT, LIBRA.SE och Axiell Arena.

Customer Service – Konsultation och utbildning för BOOK-IT, LIBRA.SE, Arena

Magdalena Olofsson
Magdalena OlofssonProduktchef BOOK-IT, konsult/utbildare
Telefon: 046- 270 04 43

Jag är bibliotekarie med tio års erfarenhet från arbete på folkbibliotek. Numera är jag specialist på katalogfrågor i både BOOK-IT och Arena. Jag utbildar i BOOK-IT och tycker väldigt mycket om träffa bibliotekspersonal och diskutera hur BOOK-IT kan hjälpa dem att utveckla och effektivisera biblioteksverksamheten.

Lena Arborelius
Lena ArboreliusKonsult/utbildare
Telefon: 046-270 04 42

Jag är utbildad bibliotekarie och jobbade som det i drygt 10 års tid i Malmö. På Axiell är jag utbildare, konsult, projektledare för sammanslagningar och konverteringar samt är ansvarig för utbildningar som gäller LMS. Jag tycker verkligen om den pedagogiska utmaningen i mitt jobb! Kontakta mig gärna om du vill ha hjälp med något av ovanstående!

Ann Ehrnström
Ann EhrnströmKonsult/utbildare
Telefon: 046-270 04 52

Mitt huvudsakliga arbete handlar om utbildning och konsultation i BOOK-IT. Jag jobbar också med tester, hjälptexter och annan dokumentation. Jag är utbildad bibliotekarie och har arbetat i biblioteksbranschen i olika roller. Det roliga med mitt jobb är att det är så utåtriktat med dagliga kundkontakter.

Martina Edwardson
Martina EdwardsonKonsult/utbildare
Telefon: 046-270 04 49

Jag är utbildad bibliotekarie och arbetar med utbildningar i BOOK-IT samt projektledning. Jag har arbetat i över tio år på folkbibliotek, bland annat med systemansvar för LIBRA.SE och Axiell Arena. Kundkontakten i utbildningar och projekt är rolig och stimulerande.

Konsultation/utveckling Arena

Gunnar Storäng
Gunnar StorängFront-end utvecklare
Telefon: 046-270 04 13

Jag arbetar som konsult och utbildare med vår produkt Axiell Arena. Jag hjälper bibliotek med inställningar, styling, funktion och design och så håller jag utbildningar i Arena.

Joakim Borg
Joakim BorgFront-end utvecklare/designer
Telefon: 046-270 04 26

Jag är designer i grunden och hjälper till att skapa lättnavigerade och snygga Arenor. Jag är en problemlösare och min passion är grafisk form och programmering samt att ta fram lösningar som verkligen fungerar.

Utveckling

Andreas Kristensson
Andreas KristenssonUtvecklingschef
Telefon: 046-270 04 37

Jag är ansvarig för utvecklingen av Axiell Sveriges produkter. Kontakta mig gärna med förslag på förbättringar i våra produkter.

Christina Sjövik
Christina SjövikUtvecklare
Jag är systemutvecklare och jobbar som utvecklare i BOOK-IT. Jag arbetar främst med databasutveckling.
Ingvar Wettermark
Ingvar WettermarkUtvecklare
Jag jobbar som utvecklare inom BOOK-IT och ansvarar för
BOOK-IT:s klient.
Johan Bergqvist
Johan BergqvistUtvecklare
Jag jobbar som utvecklare inom BOOK-IT och ansvarar för
byggandet av nya versioner. Problemlösning är nåt jag brinner för.
Stefan Larsson
Stefan LarssonUtvecklare
Jag jobbar som systemutvecklare i BOOK-IT.
Håkan Hägg
Håkan HäggUtvecklare
Jag är programmerare och jobbar främst med vår produkt LIBRA.SE.
Sebastian Glad
Sebastian GladUtvecklare
Jag jobbar som utvecklare i BOOK-IT. Min specialitet är javaprogrammering och webbutveckling.

Ledningsgruppen

Henrik Lundh
Henrik LundhChef Axiell Sverige
Telefon: 046-270 04 47

Jag är ansvarig för Axiell Sveriges verksamhet och leder denna tillsammans med resten av ledningsgruppen. Kontakta mig gärna med synpunkter eller förslag på hur vi kan bli bättre.

Joachim Läckberg
Joachim LäckbergFörsäljningschef
Telefon: 031-710 29 52

Jag arbetar som försäljningschef med ansvar för Axiells tjänste- och produktförsäljning i Sverige. Kontakta gärna mig om du är befintlig kund och har frågor kring våra produkter eller om du är allmänt nyfiken på vad Axiell har att erbjuda.

Lotta Ihse
Lotta IhseMarknadsansvarig
Telefon: 046-270 04 53

Efter cirka tjugo år på olika reklam- och kommunikationsbyråer sitter jag idag som ansvarig för Axiell Sveriges kommunikation och marknadsföring. Har du synpunkter på hemsidan eller saknar du något så kontakta mig gärna.

Bo Sjödin
Bo SjödinAdministrationschef
Telefon: 046-270 04 40

Jag är ansvarig för avtal, inköp och upphandlingar – i samarbete med både kunder, partner och leverantörer. Jag är utbildad bibliotekarie med tio års erfarenhet från folkbibliotek som bl a IT-samordnare.

Erika Aurell
Erika AurellChef konsult/utbildare Arena
Telefon: 046-270 04 41

Jag är utbildad bibliotekarie och jobbade länge på Malmö stadsbibliotek. Idag jobbar jag med utbildning, support och installation för våra system. Kontakta mig gärna om du har frågor.

Andreas Kristensson
Andreas KristenssonUtvecklingschef
Telefon: 046-270 04 37

Jag är ansvarig för utvecklingen av Axiell Sveriges produkter. Kontakta mig gärna med förslag på förbättringar i våra produkter.