Trådlöst med BOOK-IT Connect

//Trådlöst med BOOK-IT Connect

Trådlöst med BOOK-IT Connect

I en tid då smarta mobiler, surfplattor och datorer är frekventa följeslagare till människor tar också fler för givet att det i offentliga rum finns trådlösa nätverk med enkel inloggning. Framför allt ses det som en bra service.

Med tilläggsmodulen BOOK-IT Connect kan ditt bibliotek erbjuda trådlöst nätverk via inloggning med låntagarkontot i BOOK-IT, både i biblioteksrummet och andra kommunala verksamheter. Inloggning med personnummer och pinkod ger snabb tillgång till det trådlösa nätverket. Saknar man svenskt personnummer är det inget hinder, eftersom detta inte krävs för att kunna skapa ett låntagarkonto.

Modulen BOOK-IT Connect använder sig av protokollet LDAP för att verifiera att användaren finns registrerad som låntagare i BOOK-IT och används vid autentiseringen mot bibliotekets befintliga wifilösning.

BOOK-IT Connect skapar tillfällen för ditt bibliotek att värva fler lånekortsinnehavare och samtidigt få mer uppmärksamhet. Surfsugna besökare kan nämligen automatiskt landa på ditt biblioteks webbsida när de ansluter till det trådlösa nätverket. En fantastisk möjlighet att nå ut till kommunens invånare och besökare!*

*Beror på den exakta lösningen från bibliotekets leverantör av wifi access-punkter.

Läs mer BOOK-IT Connect (öppnar en pdf)

Jag vill veta mer om BOOK-IT Connect:

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

 

2018-04-10T10:28:34+00:00 18 april 2017|Nyheter|