Nu har du chansen att ta reda på och/eller lära dig mer om WeLib på våra webbinar som har sin utgångspunkt från de tre olika roller en kan ha i WeLib: elev, lärare eller bibliotekarie.

I WeLib går användare in med de tre olika rollerna: elev, lärare och bibliotekarie. Vi kommer därför att utgå från dessa roller i vårens webbinar. Du är välkommen att delta vid alla tre tillfällena, men det går också bra att välja ut en eller två av dessa. Webbinaren riktar sig i första hand till dig som är lärare, bibliotekarie eller rektor.

Alla webbinar håller på ca 30 minuter och börjar alltid kl 15.15 och är kostnadsfria. Om ingen av tiderna passar dig går det bra att kontakta oss via formuläret nedan för att boka ett eget möte.

Webbinar:

2019-02-12 Så kan elever läsa, lyssna, låna och publicera i WeLib

Har du undrat hur andra skolor gör för att eleverna ska få obegränsad tillgång till litteratur? I detta webbinar berättar vi mer om detta. Vi berättar också om hur eleverna gör för att låna böcker från biblioteket i WeLib. Den som deltar i detta webbinar får också veta mer om hur elever kan gilla och recensera skolbibliotekets resurser. Många skolor arbetar idag med att eleverna ska få publicera sina egna alster. I WeLib är detta möjligt! Ta reda på hur.

2019-03-21 Så kan lärare använda WeLib i den dagliga undervisningen

Forskning om skolbibliotek visar att måluppfyllelsen kan bli högre på skolor där lärare och skolbibliotekarier samarbetar kring elevers lärande, (Gärdén 2017). Detta gäller för skolans alla ämnen. Men vad gör svensklärare, biologilärare och mattelärare i skolans digitala bibliotek? I detta webbinar ger vi exempel på arbetssätt som främjar lärande.

2019-05-08 Så kan skolbibliotekarie jobba i WeLib

Det är rektorns ansvar att se till att det finns ett skolbibliotek som främjar läsning och digital kompetens. Med WeLib finns stora möjligheter att samarbeta med hela skolan, Är du nyfiken på hur det kan gå till? Då ska du anmäla dig till detta webbinar.

 

Anmäl dig till webbinaren här >>

 

 

Jag vill veta mer om WeLib och eventuellt önska ett annat datum för webbinar. Kontakta mig.
OBS!! Du kan INTE anmäla dig till webbinaren vi beskrivit ovan via detta formulär! Gå till kursanmälan >>

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.