Michel Oor
Michel OorReceptionist/administratör

Välkommen till Axiell Sverige

Hos oss jobbar en salig blandning av bibliotekarier, systemutvecklare, Front-End utvecklare, formgivare, administratörer, säljare och olika experter. Gemensamt för oss är att vi alla har ett stort engagemang för bibliotek som företeelse. Vi vet hur viktig roll våra bibliotek har i en demokrati och när det gäller att lära våra barn att läsa.

Vår växel har telefonnummer 046-270 04 00 och e-post: reception@axiell.com och besvaras av Michel som arbetar i receptionen/växeln för att besvara dina frågor och leda dig rätt i vår organisation.

Välkommen att ta kontakt med oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Försäljning

Joachim Läckberg
Joachim LäckbergFörsäljningschef
Telefon: 031- 710 29 52

Jag arbetar som försäljningschef med ansvar för Axiells tjänste- och produktförsäljning i Sverige. Kontakta gärna mig om du är befintlig kund och har frågor kring våra produkter eller om du är allmänt nyfiken på vad Axiell har att erbjuda.

Anders Simonsson
Anders SimonssonUpphandlingsansvarig
Telefon: 046-270 04 48

Jag jobbar som upphandlingsansvarig. Det innebär att jag samordnar och svarar på alla de upphandlingar om bibliotekssystem där Axiell önskar bli leverantör till bibliotek. Allt upphandlingsarbete i Sverige styrs av Lagen om offentlig upphandling. Hör gärna av dig om du har några frågor om upphandling.

Kristoffer Persmyren
Kristoffer PersmyrenKundansvarig
Telefon: 046-270 04 85

Som kundansvarig på Axiell är det mitt uppdrag och mål att serva ditt bibliotek på bästa sätt. Hör gärna av dig till mig om du vill veta mer om Axiells produkter, önskar en offert eller helt enkelt bara vill ta en kopp kaffe. Jag är alltid redo för ett möte. Vi ses!

Mahmoud Moulla
Mahmoud MoullaKundansvarig
Telefon: 046-270 04 12

Jag är utbildad inom teknik, nätverk och säkerhet och har åtta års erfarenhet från arbete på bibliotek som bland annat IT- och tekniksamordnare. Kontakta mig gärna om du funderar över något.

Katrin Ryrfeldt
Katrin RyrfeldtKundansvarig
Telefon: 046-270 04 92

Jag har under de senaste tjugo åren arbetat med biblioteksfrågor på olika typer av bibliotek: med juridisk information på företagsbibliotek och förvaltningsbibliotek, och som bibliotekarie, IT-bibliotekarie och chef på folkbibliotek. Jag ser med glädje fram emot att vara dig och ert bibliotek behjälplig, så tveka inte att höra av dig om du funderar över något!

Martina Lundström
Martina Lundström Konsult/utbildare
Telefon: 0704-207712

Jag är legitimerad lärare med intresse för, och kunskap om, skolans digitalisering. På Axiell ingår jag i en grupp som ansvarar för projektledning, dokumentation och utbildningar. Mitt ansvarsområde handlar om WeLib.

Jonas Nilsson
Jonas NilssonAnsvarig Axiell Direkt
Telefon: 046-270 04 61

Jag jobbar som innesäljare och har hand om vår webbshop Axiell Direkt, www.axielldirekt.com. Jag började först på BTJ System AB 1998, för att sedan gå över till Axiell. Kontakta mig om du har frågor kring produkterna på Axiell Direkt.

Göran Andersson
Göran AnderssonFörsäljningskoordinator
Telefon: 046-270 04 51

Jag arbetar med intern säljservice för vår webbshop Axiell Direkt.

Marknad

Lotta Ihse
Lotta IhseMarknadschef
Telefon: 046-270 04 53

Efter cirka tjugo år på olika reklam- och kommunikationsbyråer sitter jag idag som ansvarig för Axiell Sveriges kommunikation och marknadsföring. Har du synpunkter på hemsidan eller saknar du något så kontakta mig gärna.

Erica Meleno
Erica MelenoMarknadskommunikatör
Telefon: 046-270 04 69

Efter en utbildning inom förpackningsdesign och marknad samt ett gäng år med varierande titlar inom marknadsbranschen sitter jag idag som marknadskommunikatör hos Axiell.

Kundservice

Support

Niels Egede Hansen
Niels Egede HansenChef supporten
Telefon: 046-270 04 00

Jeg startede i Axiell Danmark tilbage i år 2000. Jeg har gennem de mange år i haft flere forskellige roller – herunder chef for vores danske support- og udviklingsafdeling. Jeg er oprindelig uddannet inden for markedsføring – og jeg har altid lagt vægt på, at vi har en god dialog med vores kunder.

Birgitta Knutsson
Birgitta KnutssonSupport
Telefon: 046-270 04 99

Jag började på BTJ Systems kundsupport 1997, med vårt dåvarande bibliotekssystem. BOOK-IT har jag följt sedan starten och det är mitt huvudansvar på supporten. I mina arbetsuppgifter ingår också test av BOOK-IT:s nya versioner och moduler.

Mikael Grantén
Mikael GranténSupport
Telefon: 046-270 04 99

Efter att först i skolans värld ha utbildat både elever och lärare och därefter som it-ansvarig varit med och byggt upp kommunens infrastruktur har jag arbetat med support inom detta företag sedan hösten 1999 då jag började på BTJ för att sedan följa med över till Axiell. Mitt huvudansvar inom supporten idag är Arena.

Susanne Söderman
Susanne SödermanSupport
Telefon: 046-270 04 99

Jag jobbar på kundsupporten, främst med frågor kring självbetjäningsprodukter, NetLoan och tilläggsmoduler såsom t ex FreeLib. Från början är jag utbildad undersköterska men hamnade tidigt inom IT istället och har varit på Axiell i arton år nu.

Bodil Marin
Bodil MarinKonsult
Telefon: 031-710 29 57

Jag är utbildad bibliotekarie och arbetar som systemspecialist på supporten.

Installation

Erika Aurell
Erika AurellChef för Service Delivery
Telefon: 046-270 04 41

Jag är utbildad bibliotekarie och jobbade länge på Malmö stadsbibliotek. Idag ansvarar jag för installation och second line support av en del av våra system. Jag jobbar alltså numera mer bakom kulisserna än tidigare då jag hade mycket kundkontakt i egenskap av utbildare.

Bertil Nilsson
Bertil NilssonChef installation
Telefon: 046-270 04 10

Mitt huvudsakliga arbete är att planera all installation och uppgradering för både Arena, BOOK-IT och LIBRA.SE. Jag ansvarar också för all BOOK-IT hosting. Jag har en speciell relation till Axiell då jag har varit här sedan 1974.

Ola Olsson
Ola OlssonInstallation/teknik
Telefon: 046-270 04 15

Jag sysslar med installationer, uppgraderingar av bibliotekssystemet BOOK-IT och underliggande system.

Thomas Åkerberg
Thomas ÅkerbergInstallation/teknik
Telefon: 046-270 04 14

Jag jobbar med installationer, uppgraderingar och tekniskt underhåll av bibliotekssystem, i första hand NetLoan. När det gäller support tar jag främst hand om ärenden som rör de delar i våra system som inte har med funktioner i användargränssnittet att göra.

Projektledare för BOOK-IT, LIBRA.SE

Mathias Lööv
Mathias LöövSupport/systemspecialist
Telefon: 031-710 29 60

Jag är systemspecialist och mina arbetsuppgifter är bland annat projektledning för BOOk-IT och LIBRA.SE, support och test. Jag är utbildad bibliotekarie och jobbat på folkbibliotek i 10 år.

Martina Edwardson
Martina EdwardsonKonsult/utbildare
Telefon: 046-270 04 49

Jag är utbildad bibliotekarie och arbetar bland annat som projektledare för våra system BOOK-IT, LIBRA.SE och Axiell Arena.

Konsultation och utbildning för BOOK-IT, LIBRA.SE, Arena, WeLib

Morgan Hill
Morgan HillChef konsult/utbildare
Telefon: 046-270 04 89

I have a background in corporate training and training material development. Today my focus is on all aspects of project delivery including project management, training, documentation and consultation.

Ann Ehrnström
Ann EhrnströmKonsult/utbildare
Telefon: 046-270 04 52

Mitt huvudsakliga arbete handlar om utbildning och konsultation i BOOK-IT. Jag jobbar också med tester, hjälptexter och annan dokumentation. Jag är utbildad bibliotekarie och har arbetat i biblioteksbranschen i olika roller. Det roliga med mitt jobb är att det är så utåtriktat med dagliga kundkontakter.

Martina Edwardson
Martina EdwardsonKonsult/utbildare
Telefon: 046-270 04 49

Jag är utbildad bibliotekarie och arbetar med utbildningar i BOOK-IT samt projektledning. Jag har arbetat i över tio år på folkbibliotek, bland annat med systemansvar för LIBRA.SE och Axiell Arena. Kundkontakten i utbildningar och projekt är rolig och stimulerande.

Liz Josefsson Sjödin
Liz Josefsson SjödinKonsult/utbildare
Telefon: 046 – 270 04 96

Jag arbetar med utbildning och support för BOOK-IT. Tidigare arbetade jag i många år på folkbiblioteken i Lund med katalog- och systemfrågor och jag är utbildad bibliotekarie. Det är roligt att försöka hitta lösningar som passar för just det enskilda biblioteket som söker hjälp att driva sin verksamhet på bästa sätt.

Konsultation och utveckling Arena

Gunnar Storäng
Gunnar StorängFront-end utvecklare
Telefon: 046-270 04 13

Jag arbetar som konsult och utbildare med vår produkt Axiell Arena. Jag hjälper bibliotek med inställningar, styling, funktion och design och så håller jag utbildningar i Arena.

Joakim Borg
Joakim BorgFront-end utvecklare/designer
Telefon: 046-270 04 26

Jag är designer i grunden och hjälper till att skapa lättnavigerade och snygga Arenor. Jag är en problemlösare och min passion är grafisk form och programmering samt att ta fram lösningar som verkligen fungerar.

Utveckling och produktansvar BOOK-IT, WeLib

Magdalena Olofsson
Magdalena OlofssonProduktchef BOOK-IT
Telefon: 046- 270 04 43

Jag är bibliotekarie med tio års erfarenhet från arbete på folkbibliotek. Numera är jag produktchef för BOOK-IT. Jag tycker väldigt mycket om träffa bibliotekspersonal och diskutera hur BOOK-IT kan hjälpa dem att utveckla och effektivisera biblioteksverksamheten.

Johan Bergqvist
Johan BergqvistUtvecklare BOOK-IT
Jag jobbar som utvecklare inom BOOK-IT och ansvarar för
byggandet av nya versioner. Problemlösning är nåt jag brinner för.
Christina Sjövik
Christina SjövikUtvecklare BOOK-IT
Jag är systemutvecklare och jobbar som utvecklare i BOOK-IT. Jag arbetar främst med databasutveckling.
Ingvar Wettermark
Ingvar WettermarkUtvecklare BOOK-IT
Jag jobbar som utvecklare inom BOOK-IT och ansvarar för
BOOK-IT:s klient.
Stefan Larsson
Stefan LarssonUtvecklare BOOK-IT
Jag jobbar som systemutvecklare i BOOK-IT.
Håkan Hägg
Håkan HäggUtvecklare LIBRA.SE, BOOK-IT
Jag är programmerare och jobbar främst med vår produkt LIBRA.SE.
Sebastian Glad
Sebastian GladUtvecklare BOOK-IT
Jag jobbar som utvecklare i BOOK-IT. Min specialitet är javaprogrammering och webbutveckling.
Joel Edlund
Joel EdlundUtvecklare WeLib
Jag arbetar främst med vår produkt WeLib.
Ashraf Sarhan
Ashraf SarhanUtvecklare WeLib
Jag är en passionerad java mjukvaruingenjör; en öpen source entusiast, med erfarenhet av att bygga storskaliga distribuerade data-driven företagsapplikationer och stort intresse för microservices, big data och data mining.
Henning Eriksson
Henning ErikssonUtvecklare WeLib
Jag är utbildad lärare och datavetare och arbetar som systemutvecklare med WeLib.
Mikael Karlsson
Mikael KarlssonUtvecklare WeLib
Jag är systemutvecklare och arbetar främst med vår produkt WeLib.