Utbildningar i WeLib

Grundutbildning

Lär dig WeLib

Skräddarsydd Utbildning På Skolan

Utbildning i WeLib för hela skolans personal

För dig som ska arbeta pedagogiskt och administrativt med böcker och andra resurser erbjuder vi en grundkurs i det pedagogiska skolbiblioteket WeLib. 

I denna utbildning går vi igenom det pedagogiska bibliotekssystemet WeLib. Utöver funktioner i tjänsten så diskuterar vi hur WeLib blir ett verktyg i vardagen för lärare och elever. Vi går igenom hur recensioner, publiceringar och samlingar med koppling till läroplanen kan användas i undervisningen. Med utgångspunkt i aktuell forskning om skolbibliotek och skolans styrdokument får deltagarna kompetens som bidrar till elevers lärande.

Du behöver inte ha några förkunskaper men det är bra om du känner dig trygg med att hantera de vanliga kontorsprogramvarorna på en PC eller MAC.

Denna utbildning riktar sig till dig som ansvarar för WeLib på en skola. Kursen som är en hel dag riktar sig till användare med fristående WeLib (6 timmar), erbjuds huvudsakligen i Stockholm och Göteborg, men om ni är intresserade av en utbildning i Umeå eller Lund så kan ni höra av er till oss. Vi har också 1/2-dagskurser för skolor som har WeLib med koppling till BOOK-IT.

Vid anmälan av minst åtta deltagare kan vi även komma till era lokaler och hålla en utbildning, hör då av er till oss på info@axielleducation.com.

Priset är: 3 900 kr för heldagsutbildningen och 2600 kr för 1/2-dagsutbildningen. Lunch och fika ingår.

För mer info om utbildningsdatum och anmälan, se anmälningsformulär längst ner på sidan.

Anmäl dig till grundutbildningen här

För skolor som ska arbeta pedagogiskt och administrativt med böcker och andra resurser erbjuder vi en grundkurs i det pedagogiska skolbiblioteket WeLib. 

Denna utbildning erbjuds på plats på en skola och pågår under en 1/2-dag. Vi går igenom hur WeLib kan användas som ett lärande bibliotek som hela skolan har nytta av. Det handlar om att söka, samla, dela och publicera skolans resurser och koppla bibliotekets resurser till styrdokumenten. Under denna ½-dag får lärare och ansvariga för biblioteket inspiration och idéer på hur alla på skolan får användning för sitt bibliotek. Utbildningen kan riktas till alla på skolan, eller enbart till dem som arbetar i skolbiblioteket. Axiell Education anpassar utbildningen enligt skolans önskemål.

Kostnad 7900 kr exklusive moms.
(Eventuell övernattning och reskostnad för den som håller i utbildningen tillkommer).

Intresseanmälan görs i anmälningslänken längst ner på sidan.

Boka din skräddarsydda utbildning här

Snabbkurs PÅ DISTANS

Online Utbildning

Vi erbjuder distansutbildning till skolor som vill få en överblick över funktionerna i WeLib. Denna utbildning görs via länk och pågår i 60-90 minuter. On-line-utbildning är ett erbjudande som kan riktas till skolbibliotekets personal eller till alla lärare på en skola.

Kostnad 2900 kr.

Intresseanmälan via anmälningslänkarna längst ner på sidan. 

Anmäl dig till online-utbildningen här